BBQ cupcakes

 photo bbq9_zpsq0ue71py.jpgAfgelopen zondag zouden mijn vriend en ik samen met wat vrienden de barbecue aan steken. Maar omdat het weerbericht er niet zo florissant uit zag, besloten we op plan B over te gaan en een andere keer te gaan barbecuen. Diezelfde week kwam ik bij Xenos een leuk cupcake setje tegen in ‘BBQ’ thema en omdat die vriend van ons zo trots was op zijn barbecue (geintje Temmo 😉 ) besloot ik mij te wagen aan leuke BBQ cupcakes! Na wat inspiratie opdoen en brainstormen werd het resultaat nog leuker dan ik dacht. Kijken jullie mee?

Op mijn Instagram of Facebook pagina heb je ze misschien al voorbij zien komen (volg jij mij al?) en ik was best trots op het resultaat! Maar het aller belangrijkste was natuurlijk de vraag: hoe smaken ze? Heerlijk! Deze BBQ cupcakes zijn door vier mensen goedgekeurd.

Cupcakes en botercrème
Voor de cupcakes heb ik mijn basisrecept gebruikt, die kun je hier vinden. Ik gebruikte de cups uit het BBQ setje van Xenos. Ook voor de botercrème wil ik je doorsturen naar mijn basisrecept voor botercrème. Ik heb de botercrème oranje gemaakt en in de spuitzak zwarte lijntjes gezet met kleurstof. Het effect moest oranje vuur met zwarte kolen worden, maar dat is niet helemaal gelukt.

Benodigdheden voor de decoraties:
– Candy melts wit
– Fondant
– Kleurstoffen rood, bruin, oranje
– Zwarte stift met eetbare inkt
– Eetbare lijm

Ik was de dag ervoor al fanatiek aan de slag gegaan met de decoraties en heb hierbij vergeten foto’s te maken. Excuses! Ik ben een beginnende foodblogger, dus dat moet ik nog even leren. 😉 Ik zal het proberen zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Het vlees
Ik gebruikte witte fondant en kleurstoffen om de fondant te kleuren. Je kunt ook fondant in de kleuren rood, oranje en bruin gebruiken. Kneed de fondant goed zacht en maak van het rode fondant kleine worstjes. Buig ze een beetje, zodat het echte BBQ worstjes lijken! Met een sate prikker druk je kleine ‘grill plekjes’ in het worstje. Vervolgens maak je met de zwarte stift zwarte grill afdrukken, zodat het worstje het echte barbecue effect krijgt! Met de hamburger doe je eigenlijk hetzelfde, alleen hierbij maak je een klein bolletje en deze druk je plat. Voor de grill plekjes doe je hetzelfde. De oranje fondant rol je uit naar een hele dunne plak. Snijd er met een mesje kleine vierkantjes uit: dit worden je plakjes cheddar cheese!

De grill
Voor de grill heb je je candy melts nodig. Smelt je candy melts au bain marie. Ik gebruik een wegwerp spuitzak met het mondje #2 van Wilton om een grill te spuiten. Op een stukje bakpapier begin je met een rondje te spuiten, die iets kleiner uit zal vallen dan je cupcake. Maak vervolgens een zigzaggende beweging en vul zo het rondje op zodat je een rooster krijgt. Als laatste trek je nog een lijn in het midden en je bent klaar! Laat je grill opdrogen (ik had mijn marmeren plaat onder het bakpapier, is lekker koud!). Als hij koud is kun je het gemakkelijk van je bak papier af krijgen.

Zo, je decoraties zijn klaar!

 photo bbq_zpsr5ljiot3.jpg Wanneer je cupcakes klaar en afgekoeld zijn kun je met je botercrème aan de slag. Je wilt een ‘platte’ ondergrond voor de grill, dus een roosje is hier het beste voor. Ik gebruik een wegwerp spuitzak en spuitmondje 1M van Wilton. Begin in het van midden van de cupcake en maak een cirkelende beweging naar buiten. (hier zie je toch nog een beetje de zwarte kleurstof!)

 photo bbq22_zpsi7p9yoz6.jpg Zo moeten je roosjes er uit komen te zien. Druk vervolgens je grill voorzichtig in de botercrème.

 photo bbq23_zpsu0i85q7u.jpg Met een heel klein beetje eetbare lijm (ik gebruik deze lijm) plak je de hamburger op de grill.

 photo bbq24_zpsj0iyz9pb.jpg Herhaal dit bij iedere cupcake. Vervolgens plak je de worstjes en de cheddar cheese op dezelfde manier op de cupcake. De cheddar doe je boven op de hamburger.

 photo bbq8_zpsnimvtgmi.jpg Als laatste steek je de BBQ prikkers (uit het setje van Xenos!) in de botercrème, en je bent klaar!

Ik vind ze zelf echt super leuk geworden en ze waren héél erg lekker! De basis voor de cupcake had ik gemaakt met roomboter (normaal doe ik dit met keuken margarine). De smaak was super lekker en ik had het idee dat ze hierdoor ook minder snel uitdroogde! Het ziet er misschien uit als een heel werkje, maar uiteindelijk valt het best mee.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust in de comments! Dan geef ik er antwoord op. Oh, en ga je de cupcakes ook maken? Laat het me even weten via Instagram (bakinglounl) met een fotootje. Vind ik leuk!

Advertenties

4 gedachtes over “BBQ cupcakes

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s