Cake Pop bloemen

 photo cakepopbloem_zpsf7v6iy6j.jpgVandaag heb ik een lekker vrolijk recept voor jullie, namelijk deze cake pop bloemen! Past perfect bij de lente en ze zijn ook nog eens héél erg lekker. Wederom niet héél moeilijk om te maken, kijk je mee?

Ik kocht vorige week bij Cook & Co deze cake pop maker voor EUR 10,00. Echt een koopje! Ik was erg benieuwd naar dit apparaat. Hij leek mij namelijk erg handig om cake pops te maken, handiger dan de andere manier waarbij je eerst een cake moet afbakken en vervolgens met een botercrème zelf nog balletjes moet maken. Sommigen vinden dat lekkerder, anderen niet. Mij maakt het niet veel uit maar zo’n cake pop maker bespaart wel héél veel tijd! En zeg nou zelf, voor een tientje kun je ‘m niet laten liggen toch? (review van de cake pop maker komt binnenkort online!)

Benodigdheden (voor ongeveer 15 cake pops):
Het basisrecept voor cupcakes (neem de helft van het recept! Als je het hele recept maakt krijg je de dubbele hoeveelheid cake pops)
– Cake pop stokjes
– Fondant in de kleur die jij wilt
– Cookie cutter in bloem vorm
– Candy melts
– Crisco
– Sprinkles!

 photo cakepopbloem2_zpskkswyorj.jpg Aan de slag!
✿ Maak het beslag volgens het basisrecept voor cupcakes. Dit beslag doe je in de cake pop maker en je maakt hier mooie balletjes van. Laat ze goed afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast.

✿ Wanneer je cake pop balletjes aan het afkoelen zijn in de koelkast smelt je je candy melts. Ik gebruikte hier 1/4 zak voor. Dit kan au bain marie, of in de magnetron. Ik deed het in de magnetron. Vergeet niet regelmatig te roeren! Anders krijg je versuikerde stukken (ervaringsdeskundige hier 😉 ) in de vloeibare candy melts en dat wil je niet! Wanneer alles is gesmolten schep je er een halve eetlepel Crisco doorheen. Dit is plantaardig vet (vergelijkbaar met boter) en zorgt er voor dat de candy melts nóg vloeibaarder worden, zodat je een mooi laagje op je cake pops krijgt.

✿ Haal je cake pops even uit de koelkast. Steek het stokje voor de cake pops voor ongeveer 1 cm in de candy melts en prik deze vervolgens in de cake pop balletjes. Dit wordt hard en zorgt er voor dat het balletje goed op z’n plek blijft zitten als je straks gaat ‘dippen’. Zet de cake pops vervolgens weer even terug in de koelkast.

✿ Het is belangrijk dat de cake pops goed koel blijven dus haal twee pops per keer uit de koelkast. Dip je cake pops één voor één volledig in de vloeibare candy melts en haal ze hierna terug. Tik met het stokje op de rand van je bakje even af en draai tegelijk rond. Dit zorgt er voor dat het overtollige candy melt er af valt en er een mooi laagje op de cake pop komt. Zet ze hierna in een houder recht op. Het laagje candy melts is nu nog vloeibaar dus dít is het moment om wat sprinkles op de cake pop te strooien! Als je dit doet wanneer de candy melts al hard zijn, vallen de sprinkles er af. Zet ze vervolgens terug in de koelkast.

✿ Herhaal dit bij al je cake pops en laat ze hierna goed afkoelen in de koelkast. Doe dit zo’n 10 – 15 minuten, dan is het laagje candy melts wel hard.

✿ In de tussentijd kun je je fondant uitrollen. Doe dit met een fondant roller en wat poedersuiker zodat je fondant niet aan je werkblad blijft plakken. Rol het tot een plak van ongeveer 1 – 1,5 mm dik. Steek met je cookie cutter bloemen uit in het fondant. Steek vervolgens met een saté prikker een gaatje in het midden van de bloem, dit heb je straks nodig om langs het stokje te komen.

✿ Wanneer de cake pops helemaal hard en afgekoeld zijn, kunnen ze uit de koelkast en kun je de fondant bloemen toevoegen. Steek het cake pop stokje door het gaatje en druk de fondant bloem zachtjes tegen de cake pop aan. Eventueel kun je wat eetbare lijm gebruiken om de blaadjes wat beter vast te plakken aan de pop.

 photo cakepopbloem3_zpsqtlpnta3.jpg En dan ben je klaar! Het is veel tekst, maar eigenlijk is het super makkelijk om te maken. Ze staan lekker vrolijk op tafel en zijn ook nog eens héél erg lekker! Je kunt natuurlijk variëren met kleuren van de fondant en de candy melts, of gebruik andere sprinkles! Het is maar een ideetje om jullie inspiratie te geven zodat je eens wat anders kunt doen met je cake pops!

Wat vind jij van de cake pop bloemen?

Advertenties

4 gedachtes over “Cake Pop bloemen

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s