Mini chocolade cupcakes

cupcakesmini Vorige week was ik in Rotterdam. Bij Dille & Kamille kocht ik super leuke mini cupcake vormpjes en een bakblik om mini cupcakes in te bakken. Zoals jullie waarschijnlijk kunnen raden kon ik dan ook niet wachten om mijn nieuwe spul uit te proberen en stond ik diezelfde avond nog in de keuken. Resultaat? Mini chocolade cupcakes met een lichtroze vanille botercrème.

Er is aan mij gevraagd of ik niet gigantisch aankom in gewicht nu ik ineens zo veel lekkere dingen maak. Mijn antwoord: nee! (als het wel zo zou zijn zou ik het écht wel zeggen) Ik eet verder zo gezond mogelijk, sport 4 à 5 keer per week én mijn allergrootste truc: ik maak van ieder recept maar een heel klein deel. Zoals jullie weten heb ik een aantal basisrecepten (zie hierboven in het menu) en ik werk hier dus bijna altijd mee. Als ik eens iets nieuws wil uitproberen, maak ik maar 1/4 van mijn basisrecept zodat ik ‘maar’ 3 cupcakes heb, en niet gelijk met 12 cupcakes zit. Handig! Als ik dit niet zou doen zou ik volgens mij wel helemaal volgroeien met al die recepten die ik heb gemaakt en nog wil maken!

cupcakesmini2

Mini chocolade cupcakes met lichtroze vanille botercrème

Benodigdheden:
Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor botercrème
– Cacao
– Roze kleurstof (ik gebruik ‘rose’ van Wilton)
– Mini cupcake vormpjes

cupcakesmini3

Aan de slag!
– Maak het cupcake beslag zoals in aangegeven basisrecept staat. Het enige wat je nu extra doet is twee eetlepels cacao toevoegen! Dit zorgt voor de bruine kleur en de chocolade smaak.

– Maak het basisrecept voor botercrème en voeg er en héél klein beetje roze kleurstof aan toe. Ik ga altijd met een cocktail prikkertje in het potje, veeg dat puntje met kleurstof af aan m’n botercrème en dan roer ik. Als het nog niet de goede kleur is, pak ik een nieuw cocktail prikkertje (wel zo hygiënisch) en voeg ik nog wat toe!

– Laat de cupcakes afkoelen. In de tussentijd kun je je spuitzak vullen met botercrème. Ik gebruikte spuitmondje 4B van Dille & Kamille (ook nieuw!) wat vergelijkbaar is met de Wilton 4B. Wanneer je cupcakes afgekoeld zijn kun je kleine toefjes spuiten. Ik begon van binnen en werkte naar buiten.

– Eventueel kun je sprinkles gebruiken! Ik heb zilveren parels geprobeerd, maar dat vond ik toch niet zo leuk. Dit was leuker.

Smullen maar!

cupcakesmini4 Het zijn mooie kleine hapjes! Zeer smaakvol, al zeg ik het zelf. Je proeft door enkel cacao toe te voegen al goed de chocolade smaak (je hebt dus geen chocolade nodig verder) en ik ben écht een groot fan van deze botercrème! Eindelijk één gevonden die niet te vet is.

Wat vind jij van deze cupcakes?

Advertenties

2 gedachtes over “Mini chocolade cupcakes

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s