Zeester koekjes

 photo zeester3_zpsbieflqm9.jpg Soms verveel ik mij en zoek ik via Instagram op #sugarcookies. De creaties die je daar soms tegenkomt zijn werkelijk prachtig. Ooit begon ik zonder ervaring, kwijlend kijkend naar die foto’s en bedenkend dat ik dat ‘toch niet zou kunnen’. Ik begon met glazuur (wat is royal icing? 😉 ) en langzaam maar zeker begonnen mijn koekjes (mét royal icing) beter te worden. Vorige week keek ik weer op deze leuke hashtag en toen vond ik een leuke foto met zeester koekjes. ‘Dat kan ik ook!’

Suiker koekjes en Royal icing

– Zie hier mijn basisrecept voor Suiker koekjes
– Zie hier mijn basisrecept voor Royal icing

Benodigdheden:
– Bovenstaande recepten
– Kleurstoffen rood, groen en blauw
– Spuitzakken + adapters
– Wilton spuitmondje #1 (2x) en #2 (2x)
– Geduld

 photo zeester2_zpsmje4lgku.jpg

Aan de slag!
– Nadat de royal icing volgens het basisrecept is gemaakt verdeel je het in 4 glazen schaaltjes. Je gaat nu de kleurstoffen toevoegen (ik gebruikte rood om twee verschillende tinten rood te krijgen en groen/blauw om twee verschillende tinten aqua blauw te krijgen. Deze twee tinten wilde ik gebruiken voor de puntjes op het koekje. Bij mij is het niet helemaal gelukt, de kleuren lijken erg veel op elkaar). Gebruik liever gel kleurstoffen, deze zijn minder vloeibaar en dat is belangrijk voor de Royal Icing. De Icing valt of staat namelijk door de consistentie. Je voegt dan ook eerst de kleurstoffen toe voordat je de icing gaat verdunnen met water. Als je het namelijk andersom doet, kan de icing nóg dunner worden door je kleurstoffen en kun je er minder goed mee werken.

– Nadat je je kleurstoffen hebt toegevoegd en deze goed doorgeroerd hebt, ga je water toevoegen. Doe dit per halve theelepel per keer. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je een 10 seconde icing krijgt (klik hier om te lezen wat ik daarmee bedoel). Vul je spuitzak (die al met adapter is klaargezet) met de royal icing.

– Begin met decoreren! Je kunt eerst de oppervlak van het koekje helemaal voorzien van één kleur met spuitmondje #2. Ik liet jullie van de week een filmpje op mijn Instagram zien hoe ik dit deed. (klik hier als het filmpje niet werkt)

– Laat vervolgens de royal icing drogen. Laat dit minstens een half uur drogen zodat de puntjes (je volgende stap) goed óp de icing blijven liggen.

– Begin met ‘de hoofdlijn’ in stipjes naar de uiteindes toe. Doe dit met spuitmondje #2 en maak de stipjes steeds kleiner wanneer je dichter bij het uiteinde bent. Laat ook deze stipjes even drogen

– Met spuitmondje #1 kun je enkele stipjes in het midden van de ster zetten langs de ‘hoofdlijn’. Laat ook deze drogen.

– En je bent klaar! Laat de koekjes minstens 24 uur drogen. Dan zijn ze het lekkerst. Hierna kun je ze inpakken in een afgesloten koektrommel, of leuke zakjes. De koekjes zijn dan tot 1 – 2 weken houdbaar.

 photo zeester_zpsjlxemji5.jpgIk vind ze zo leuk geworden! Samen met wat lichtbruine basterdsuiker lijkt het net of ze op het zand van een heerlijk zonnig strand liggen. Maar helaas is de werkelijkheid dat deze foto werd genomen terwijl het keihard regende buiten. Haha!

Wat vind jij van deze koekjes?

Advertenties

3 gedachtes over “Zeester koekjes

  1. Ik vind je zeester koekjes enig, en ze zien er zo professioneel en perfect uit! Mijn petje af!
    Ik begrijp overigens niet wanneer jij tijd hebt om je te vervelen! 😊

    Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s