Frozen cake pops

 photo frozen6_zpsswucg2uc.jpg Frozen cake pops. Lekker winters, terwijl het nog zomer moet worden. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling om cake pops te maken in het Frozen thema, maar eenmaal bezig gebeurde het gewoon. Ik had blauwe candymelts met paarse suikertjes en het enige wat ik kon bedenken was: Elsa. Haha. Ach, ze smaken heel lekker en Frozen is voor kinderen altijd wel leuk.

Benodigdheden (voor ongeveer 15 cake pops):
Het basisrecept voor cupcakes (neem de helft van het recept! Als je het hele recept maakt krijg je de dubbele hoeveelheid cake pops)
– Cake pop stokjes
– Candy melts blauwe kleur
– Crisco
– Paarse suikertjes

 photo frozen1_zpsdpg0ygct.jpg
Aan de slag!
– Maak de cake pops met het cupcake beslag in de cake pop maker. Laat ze vervolgens afkoelen in de koelkast.

– Wanneer je cake pop balletjes aan het afkoelen zijn in de koelkast smelt je je candy melts. Ik gebruikte hier 1/4 zak voor. Dit kan au bain marie, of in de magnetron. Ik deed het in de magnetron. Vergeet niet regelmatig te roeren! Anders krijg je versuikerde stukken (ervaringsdeskundige hier 😉 ) in de vloeibare candy melts en dat wil je niet! Wanneer alles is gesmolten schep je er een halve eetlepel Crisco doorheen. Dit is plantaardig vet (vergelijkbaar met boter) en zorgt er voor dat de candy melts nóg vloeibaarder worden, zodat je een mooi laagje op je cake pops krijgt.

 photo frozen2_zpsois4or14.jpg – Haal je cake pops even uit de koelkast. Steek het stokje voor de cake pops voor ongeveer 1 cm in de candy melts en prik deze vervolgens in de cake pop balletjes. Dit wordt hard en zorgt er voor dat het balletje goed op z’n plek blijft zitten als je straks gaat ‘dippen’. Zet de cake pops vervolgens weer even terug in de koelkast.

 photo frozen3_zpsojbvd0xr.jpg
 photo frozen4_zpsk0usodug.jpg – Dip je cake pops één voor één volledig in de vloeibare candy melts en haal ze hierna terug. Tik met het stokje op de rand van je bakje even af en draai tegelijk rond. Dit zorgt er voor dat het overtollige candy melt er af valt en er een mooi laagje op de cake pop komt. Zet ze hierna met het cake pop bolletje op een stuk bakpapier (dat had ik niet gedaan), dit omdat het straks makkelijk te verwijderen is van de cake pop. Als je ze direct op een bordje zet, krijg je de cake pops er niet mooi af als de candy melts hard zijn geworden.

 photo frozen5_zpsrmwlek9c.jpg – Het laagje candy melts is nu nog vloeibaar dus dít is het moment om wat suikertjes op de cake pop te strooien! Als je dit doet wanneer de candy melts al hard zijn, vallen de suikertjes er af. Zet ze vervolgens terug in de koelkast.

 photo frozen7_zpsj93y1ie0.jpg Als ‘extra’ heb ik nog wat witte candy molts gesmolten. Dit heb ik in een ziplock zakje gedaan, een heel klein puntje vanaf geknipt en hiermij wat ijssterren gespoten op een stukje bakpapier. Toen ze hard waren heb ik ze op de cake pop gedaan, zodat hij er extra ‘Frozen’ uit ziet!

Dat was ‘m! Niet moeilijk, eigenlijk ben je zo klaar! En het zijn héle leuke cake pops voor kinderen, bijvoorbeeld als traktatie. Maar ook gewoon leuk als je 25 bent hoor – spreekt uit ervaring. 😉

Advertenties

Een gedachte over “Frozen cake pops

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s