Mokka cupcakes

 photo mokkacupcakes2_zpsjakhbiep.jpgVan de week ontving ik de nieuwe Lima Ricedrink Moka* en ik zag gelijk een uitdaging. Je kunt de rijstdrank natuurlijk gewoon opdrinken, maar je kunt er ook cupcakes mee maken! Dus ik ging aan de slag.

Een rijstdrank met mokka? Lima, specialist in vegetarische biologische voeding, introduceert op basis van Yannoh® (een instant granenkoffie op basis van o.a. geroosterde granen en chicorei) Instant en rijst een nieuwe plantaardige drank. Smaakvol, glutenvrij, lactosevrij en cafeïnevrij zijn eigenschappen van de Rice Drink Moka: een heerlijke combinatie van de zachtheid van rijst en de uitgesproken Yannoh® smaak.

 photo mokkacupcakes_zpswpghoovz.jpg

Mokka cupcakes

Benodigdheden:
Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor botercrème
– Lima Ricedrink Moka
– Bruine kleurstof (Wilton ‘Brown’)
– Cacao
– Spuitmondje 1M
– Spuitzak

Aan de slag!
– Maak de cupcakes volgens het basisrecept voor cupcakes, maar gebruik in plaats van gewone melk, de rijstdrank mokka voor een subtiele mokka smaak! Ik heb een heel klein beetje kleurstof aan het beslag toegevoegd, ik vond het wel leuk om een iets donkerdere cupcake te krijgen. Bak ze af volgens recept.

– Maak de botercrème volgens het basisrecept voor botercrème, maar gebruik in plaats van 2 tl melk nu 2 à 3 eetlepels rijstdrank mokka voor een lekkere (subtiele) mokka smaak! Normaal gesproken kun je de botercrème donkerder maken met cacao, maar omdat ik de smaak van mokka wilde behouden heb ik gekozen voor een beetje bruine kleurstof om de echte mokka kleur te krijgen. Door alleen de melk krijg je deze kleur namelijk niet!

 photo mokkacupcakes1_zps9uyppxyq.jpg – Spuit met het spuitmondje 1M mooie toeven op de cupcake en maak ze af door een héél klein beetje cacao te zeven op de topping. Dit geeft een heel erg leuk effect (vind ik) en zorgt er voor dat de smaak hetzelfde blijft. 🙂

De cupcakes met botercrème zijn afgedekt op kamertemperatuur (niet in de koelkast!) 1 – 2 dagen houdbaar. Maar ik denk zomaar dat je die 2 dagen niet eens gaat redden!

 photo mokkacupcakes3_zpsyjfmrgzt.jpg Ook benieuwd geworden naar deze Lima Ricedrink Moka? Ze zijn voor EUR 2,99 te koop op verschillende verkooppunten in Nederland. Check hier of er een verkooppunt bij jou in de buurt zit.

Ga jij deze cupcakes ook een keer maken? Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments!

*Dit product is opgestuurd ter review.

Advertenties

4 gedachtes over “Mokka cupcakes

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s