Basisrecept Royal Icing

Ik heb verschillende soorten recepten en zelfs bestaande mixen voor Royal Icing geprobeerd. Tot nu toe is er één recept waar ik érg tevreden over ben: het is fijn werken met deze icing, het resultaat is super mooi en het laagje icing wordt goed hard en knapperig. Het recept heb ik niet zelf verzonnen, hij komt namelijk van Sweetopia.

Ik houd me altijd aan dit recept. Je kunt het natuurlijk halveren of nog kleiner maken zoals je zelf wilt (ik pak heel vaak maar 250 gram poedersuiker/bakkerspoeder en pas hierbij de rest van de hoeveelheden ook aan). De meringuepoeder vervang ik zelf door eiwit poeder, dit is belangrijk om toe te voegen want hierdoor ‘droogt’ de icing mooi uit. Zonder eiwit poeder heb je ‘glazuur’ en glazuur zal nooit hard worden. Ook gebruik ik cream of tartar, dit zorgt er voor dat de royal icing stabieler wordt door het volume van de eiwitten. Je kunt eiwit poeder en cream of tartar bij taartdecoratie winkels kopen of online.

Advertenties

3 gedachtes over “Basisrecept Royal Icing

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s