Basisrecept suiker koekjes

Sugar cookies zijn helemaal HOT in Amerika! Ik ben zelf ook gek op deze koekjes, ze zijn heerlijk én ze zijn ook nog eens heel leuk en makkelijk om te maken. Natuurlijk wel met een mooi laagje Royal Icing er op, want dat maakt het een nóg leuker koekje!

 photo sugarcookies_zpsnglr1gfa.jpgBenodigdheden (voor zo’n 20 koekjes)
– 130 gram boter
– 175 gram suiker
– 1 ei
– 323 gram bloem
– 1 theelepel vanille aroma

Aan de slag!
– Doe de boter en de suiker in een kom en mix het tot het in elkaar is opgenomen. Voeg vervolgens je ei en de vanille aroma toe en mix het tot een romige substantie.

– Voeg vervolgens je bloem toe en mix het tot het een mooi koekjes deeg wordt. Het wordt echt een bol die je makkelijk kunt bewerken, hij plakt dus niet.

– Verdeel je koekjesdeeg in twee delen en rol ‘m alvast uit tussen bakpapier. Dit zorgt er voor dat je zometeen gelijk mooie koekjes uit kunt steken! Om een gelijke hoogte te krijgen van het deeg kun je je koekjesdeeg uitrollen tussen bijvoorbeeld twee latjes.

– Dek je koekjesdeeg af met bakpapier en laat het nu een uur rusten in de koelkast.

– Verwarm je oven voor op 200 graden. Steek de koekjes uit die je wilt en bak ze af in 10 minuten op 200 graden. Voor een mooi resultaat draai je je bakplaat om na 5 minuten (dus de koekjes die bij de ovendeur lagen, liggen dan achter in de oven). Laat ze na het bakken afkoelen op een droogrekje.

De koekjes zijn lekker knapperig! In een afgesloten koektrommel kun je je koekjes zo’n 1-2 weken goed houden.

3 gedachtes over “Basisrecept suiker koekjes

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s